Menu
Košarica 0

Pogoji poslovanja

1. Splošno

Vse cene v spletni trgovini zendom.si so v evrih, dokončne glede na dan naročila in vsebujejo DDV. Ponudba na spletu velja za objavljene izdelke. Rok veljavnosti ponudbe in cena velja na dan naročila. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditveno e-sporočilo z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.

2. Razpoložljivost izdelkov

Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku 5 do 10 delovnih dni, šteto od dneva vašega naročila. Naročeni izdelki bodo dostavljeni na območju Slovenije preko Pošte Slovenije in se zaračunavajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

V primeru, da se zaradi pomanjkljivih zalog ali kakšnega drugega razloga spremeni dobavni rok ali pa naročenih izdelkov ne more več zagotoviti, vas bomo o tem pravočasno obvestili preko kontaktnih podatkov, ki jih posredujete ob naročilu. Pridržujemo si pravico, da od naročila odstopimo, če ne moremo dobaviti želenih izdelkov. Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti podjetja Samorastnik d.o.o..

3. Plačilo

a) Gotovina
Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga. Prevzemnik je vedno tudi plačnik. Plačan mora biti celoten znesek. Naročene izdelke lahko plačate po povzetju ob dostavi na vašem domu oz. ob prevzemu blaga na vaši lokalni pošti le z gotovino. V primeru plačila po povzetju vam dobavitelj vašega naročenega paketa zaračuna še strošek transakcije.  

b) Plačilo s kreditno kartico ob naročilu
Sprejemamo plačilni kartici MasterCard in Visa. Prenos podatkov se uporablja v kodiranem načinu tako, da so podatki o kreditni kartici vedno zaščiteni. Plačnik (trenutno registriran uporabnik) mora biti oseba ali organizacija, ki je lastnik kreditne kartice. V primeru suma zlorabe kartice so lahko plačila brez predhodnega obvestila preklicana in podatki predani pristojnim organom.

c) Plačilo po povzetju
Poštnemu uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino in le-ta bo za vas izvršil plačilo posebne položnice, pri čemer plačate provizijo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Pri znesku nad 1.000 € morate poštnemu uslužbencu sporočiti tudi svojo davčno številko.

d) Plačilo s storitvijo PayPal
Sprejmamo tudi plačilo prek storitve Paypal. V primeru plačila s storitvijo Paypal podjetje Samorastnik d.o.o. nima dovoljenj in dostopa do uporabnikovega računa na strani Paypal in lahko avtorizira plačilo samo v vrednosti nakupa.

4. Pogodba o nakupu

Pogodba o nakupu se hrani na sedežu podjetja in lahko prejmete kopijo na podlagi pisne zahteve. Svojo zahtevo sporočite na naslov:

Samorastnik d.o.o., Gmajna 42a, 2380 Slovenj Gradec ali na e-mail naslov info@zendom.si

Sklenjena pogodba (oz. naročilo) bo shranjena pri podjetju še 6 mesecev po sklenitvi. V tem času je mogoč tudi dostop do pogodbe.

Dobavitelj oziroma od njega pooblaščena dostavna služba si pridržujeta na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente) z namenom zagotavljanja, da naročeno blago lahko izročimo pravemu naročniku.

Kupec z oddajo naročila sprejema splošne pogoje poslovanja.

5. Varovanje podatkov

Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Kupec soglaša, da mu lahko občasno pošljemo informativni material. Na vaš elektronski naslov boste prejemali samo obvestila o vašem naročilu in novostih v ponudbi.

Podrobnosti o naši politiki varovanja osebnih podatkov so dostopne tukaj.

6. Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe

a. Izbor želenih artiklov v košarico.
b. Registracija ali vpis uporabnika ter njegovih podatkov, ki so zahtevani za nakup.
c. Potrditev naročila in s tem soglasje s splošnim pogojem poslovanja na spletni strani.
d. Po registraciji in naročilu prejmete povratno e-sporočilo s podatki za dostop do pogodbe na spletni strani zendom.si in izračun naročenih izdelkov/storitev.
e. Pogodba je sklenjena, ko potrošnik prejme naročeno blago in ga plača.