Menu
Košarica 0

Najlepše poročno darilo

Objavil Aljaz Fajmut dne

Kaj kupiti za poročno darilo? S tem vprašanjem se nas večina sreča vsaj enkrat v letu, nekateri še pogosteje. Pogosto smo v dilemi, saj je dobro in cenovno dostopno poročno darilo včasih zelo težko izbrati. Zakaj? Dobro poročno darilo je darilo, ki naj bi poleg simbolne vrednosti imelo tudi uporabno vrednost, in bi koristilo novoporočencema pri njunih skupnih interesih, življenju, ali na katerem drugem področju.

Glede na to, da bosta mladoporočenca v postelji preživela vsaj tretjino skupnega življenja (pri povprečnem slovenskemu paru je to vsaj 7 ur na dan), to predstavlja veliko več časa, kot ga bosta porabila ob katerikoli drugi skupni dejavnosti.

Zakaj jima torej nebi podarili nekaj, kar jima bo olepšalo trenutke, ki jih preživita v postelji? Darilo, ki bo par še bolj zbližalo v najbolj intimnem okolju - postelji, je lahko najlepše darilo z dobro namembnostjo in iskrenim sporočilom.


Posteljnina, spanje in dobro počutje

Spanec je človekova naravna potreba in je nujen za dobro fizično in psihično počutje. Čeprav gre pri spancu za neaktivnost, bi moralo biti za človeka spanje eno izmed najbolj pomembnih dejavnosti našega vsakdanjika. Spanec je pomemben za čiščenje organizma in možganov, za hormonsko ravnovesje, imunski sistem, obnavljanje celic ter dobro počutje.

Pogosto v današnjem tempu življenja pozabimo, kako lahko na kvaliteto spanja in časa, ki ga preživimo v postelji z majhnimi stvarmi vplivamo. Poleg postavitve postelje, blazin, odej in ustrezne količine spanca ima ključno vlogo pri kvalitetnem spancu tudi posteljnina, ki je v neposrednem stiku z našim telesom oziroma kožo.

Kvalitetni materiali so pomembni za dobro zračenje posteljnine in toplino, vzorci in barve pa imajo neposreden vpliv na naše razpoloženje in počutje v postelji.

S premišljeno izbrano posteljnino lahko povdarimo in poglobimo razpoloženja, ki jih želimo bolj občutiti v postelji. Žive in tople barve (predvsem rdeče ter pink) nas lahko poživljajo, delajo bolj strastne in spolno živahnejše. Hladnejše in nevtralne barvne kombinacije (modre, zelene, bele in sive) pa nas pomirjajo ter približujejo k meditativnim stanjem.

Posteljnina kot darilo

Pri ZenDom-u vsaka posteljnina pride v elegantnem paketu kateremu je namenjeno veliko pozornosti, da bi odpiranje paketa in oblačenje posteljnine bilo kar najbolj zabavno. V priloženih "navodilih za uporabo" vas po korakih opomnimo na nekatere stvari, ki jih pogosto spregledamo in so pomembne pri spancu in preoblačenju posteljnine. Te koristijo kot opomnik, da lažje preidemo v stik sami s sabo in posledično v boljši spanec.

Posteljnina, ki jo nudimo v naši trgovini je izdelana iz prvovrstnih materialov. Naši dobavitelji izdelkov so skrbno izbrani proizvajalci s tradicijo in prvovrstno kvaliteto izdelkov. Cene nekaterih izdelkov iz posebnih materialov so zato nekoliko višje kot pri ostalih trgovinah, kjer vsi kupujejo posteljnino, vendar so zaradi razlike v kvaliteti zanemarljive.

Izbira prave vrste posteljnine

Pri izbiri najprimernejše posteljnine za naša mladoporočenca se je verjetno najbolje odločiti na podlagi njunih osebnosti in vaših finančnih zmožnosti. Ali sta živahna in razposajena ali bolj umirjena in zasanjana? Ali pa mogoče bolj resna in elegantna?

Za pozitivno sproščujočo energijo ob začetku dneva je dobra prava izbira črtast živahen vzorec v barvah neba. Kolekcija Harlequin Kaleido je lahko zagotovo navdih za mladosten in moden par. Mogoče tudi moderen, barvni, naravni motiv modre, zelene, čokolade, limone, ki ga prinaša posteljnina Scion Cedar Coloured. Preverite tudi ostale moderne posteljnine.

V kolikor sta elegantna ali bolj umirjene narave, bi bila posteljnina Sanderson Mandarin Flowers ali Sanderson Willow Tree zelo dobra izbira. Več podobnih posteljnin v bolj umirjenih tonih lahko najdete v kategoriji elegantne posteljnine.

Če iščete darilo za par, ki ceni večno klasiko in vrhunsko kvaliteto in vam cena ni tako pomembna, je prava posteljnina Sanderson Fabienne, ki bo v spalnico prinesla svežino in eleganco. Ob tem nihče ne ostane ravnodušen. Tudi z brezčasno lepim elegantnim cvetličnim vzorec v nežno beli barvi posteljnine Fable Jasmine boste težko zgrešili. Več posteljnin višjega cenovnega ranga lahko najdete v kategoriji luksuzne posteljnine.

Velikost posteljnine

Pogosta dilema, ko kupujemo posteljnino je velikost posteljnine, ki bi jo morali izbrati. Na trgu obstajata dve standardni dimenziji, ki pašeta na veliko večino odej - to sta dimenziji 140x200 cm in 200x200 cm, pri luksuznih posteljninah bolj pogosto tudi 220x230 cm (za daljši rob ob postelji). V kolikor ste v dilemi, lahko za velikost odej mladoporočencev povprašate njune starše ali bližnje prijatelje in zagotovo vam bodo lahko pomagali. V kolikor tega ne boste mogli izvedet (na en ali drug način), pa ne boste prav nič zgrešili, če kupite dve manjši prevleki velikosti 140x200 cm (za vsakega eno) ali eno večjo - da bosta še bolj blizu. Verjemite, posteljnina jima bo tako všeč, da bosta zamenjala svoji odeji, če bo potrebno. :)

Okrasne blazine in pregrinjala

V kolikor lahko novoporočencema privoščite kraljevski spanec v pravem pomenu besede, preverite tudi dodatke, ki sodijo k celotnemu kompletu posteljnine. Ni nujno, da okrasne blazine in odeje spadajo pod isto kolekcijo, zato preverite našo raznoliko ponudbo - včasih različne kombinacije in dobro premišljeni kontrasti posteljo še bolj poživijo. Preverite okrasne blazine in pregrinjala iz naše trgovine ZenDom.

V kolikor niste sigurni, katera posteljnina in dodatki bi novoporočencema ustrezala, nas lahko kontaktirate po e-pošti ali telefonu in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

Torej, namenite svojima novoporočencema posteljnino iz trgovine ZenDom. Namenite jima darilo, ki ne bo privabilo le en nasmešek na obraz, ampak vsakdanji nasmeh ob prebujanju v nov dan.


Delite to objavo